Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Sejarah

Pejabat Pendidikan Daerah Kuala Muda/Yan merangkumi dua daerah pentadbiran iaitu Daerah Kuala Muda dan Daerah Yan. Daerah Kuala Muda meliputi kawasan seluas 906.76 km persegi manakala Daerah Yan pula merangkumi kawasan seluas 246.02 km persegi.

Pejabat Pendidikan Daerah Kuala Muda/Yan telah diwujudkan pada 1 Januari 1982 dengan menggunakan bangunan lama di Jalan Petani, Sungai Petani dan disokong oleh 13 orang kakitangan.

Kemudian pejabat berpindah ke kawasan SK Sungai Petani, Jalan Sekerat pada 1 November 1982. Seramai 30 orang kakitangan bertugas sepenuh masa di pejabat itu.

Pada 2003 pejabat telah berpindah ke bangunan yang ada sekarang iaitu di Jalan Badlishah, Sungai Petani bersebelahan dengan SMS Sultan Mohamad Jiwa dan Wisma Ria. Kini jumlah pegawai dan anggota kumpulan sokongan adalah 95 orang.

Hebahan Ringkas-Terkini

Jemputan Menghadiri Sesi Taklimat Dan Dialog Berhubung Pelaksanaan Program CSG Peringkat Negeri Kedah Anjuran KDN

27 Julai 2017

Jemputan Menghadiri Sesi Taklimat Dan Dialog Berhubung Pelaksanaan Program Certified Security Guards (CSG) Peringkat Negeri Kedah Anjuran Kementerian Dalam Negeri (KDN) Semua syarikat Perkhidmatan Kawalan Keselamatan adlah diwajibkan menghantar sekurang-kurangnya dua...

BORANG PEMULANGAN PERANTI YES ALTITUDE DAN PENAMATAN PERKHIDMATAN PELAN DATA GURU

16 Mei 2017

Berikut saya lampirkan Borang Pemulangan Peranti YES Altitude dan Penamatan Perkhidmatan Pelan Data Guru (Bersara, Tamat Perkhidmatan, Menolak Penerimaan dan Tidak Lagi Berkhidmat di Sekolah) untuk digunapakai serta-merta menggantikan borang...

Garis Panduan Penyediaan dan Pengurusan Fail Modul Pengurusan Sekolah (EMIS Online)

17 Julai 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,   Dipanjangkan maklumat berikut untuk makluman dan perhatian pihak sekolah.  Terima Kasih.

Makluman Prosedur Operasi Standard (SOP) Pengurusan Peranti YES Altitude

03 Julai 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,   Dipanjangkan maklumat berikut untuk makluman dan perhatian pihak sekolah.   Terima Kasih.  

Penyeragaman Dokumen Untuk Tuntutan Bayaran Bulanan Bagi Kontrak Kebersihan Bangunan Dan Kawasan (KBK) Dan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan (PKK)

29 Mac 2017

Assalamualaikum/Salam Sejahtera, Tuan/Puan Pengurus Syarikat KBK dan PKK Daerah Kuala Muda/Yan,   Mulai tuntutan pembayaran untuk bulan Mac 2017, pohon tuan/puan melengkapkan dokumen berikut untuk memudahkan urusan pembayaran. Untuk keterangan lanjut, sila muat turun "senarai...

Cadangan Anda

Capaian Pengguna

Go to top